Λογότυπο Γεωμυθικής // Η γέννηση του [Νοέμβριος 2016]


Η ομάδα μας γεννήθηκε, όπως έχουμε ήδη περιγράψει, από την ανάγκη δύο φίλων να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεταν στον εαυτό τους. Στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι όσο νόημα και κόπο έχει η απάντηση σε ένα ερώτημα, εξίσου σπουδαίο και σημαντικό ρόλο κατέχει και η ερώτηση. Ποιο συγκεκριμένα ο τρόπος διατύπωσης της ερώτησης καθώς και το περιεχόμενο αυτής.

Ο τρόπος διατύπωσης καθώς και το περιεχόμενο της ερώτησης θεωρούμε πως δεν είναι και δεν μπορεί να σταθεί ποτέ ουδέτερο. Κρύβει και κουβαλάει την πρόθεση του ερωτώντος, τον χώρο και τον τόπο προέλευσης του, τις επιθυμίες του, τα γούστα του, τον πολιτισμό του, την κουλτούρα του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τις λατρευτικές του η μη τάσεις και στην τελική όλη την προσωπικότητα του.

Επομένως στην παράμετρο της ερώτησης προστίθεται η παράμετρος του ποιος ρωτάει αυτό που ρωτάει. Στα μονοπάτια αυτής της συλλογιστικής η ομάδα μας, πέρα από την γέννηση της, οφείλει και τον χαρακτήρα της. Ο χαρακτήρας μας λοιπόν συντίθεται ως εξής:

- Πρόθεση μας είναι η αναζήτηση και η προσέγγιση της αλήθειας η μέρους αυτής. 
- Επιθυμία μας είναι η διατύπωση ερωτημάτων και το ταξίδι για την απάντηση τους. 
- Χώρος προέλευσης μας είναι η γη της έρευνας, της μελέτης και της εξερεύνησης και τόπος δράσης μας ο χώρος της ανακάλυψης. 
- Πολιτισμός για εμάς είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα χωρίς αστερίσκους. 
- Κουλτούρα μας είναι η ζωή μέσα στον έρωτα για το κάθε τι. 
- Πολιτική μας θέση είναι η προσωπική δράση και ευθύνη για τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν και μας εκφράζουν. 
- Λατρευτική μας τάση είναι το βίωμα της στιγμής της ανακάλυψης και της αμφίδρομης επικοινωνίας με το ερευνητικό μας θέμα. 

---
Όλα τα παραπάνω θέλαμε να τα κάνουμε εικόνα. Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε πολλοί. Δική μας επιλογή όμως ήταν, αυτή η εικόνα να μην κρύβει χίλιες λέξεις αλλά να περικλείει κάθε μας λέξη, κάθε μας φωτογραφία, κάθε μας σχέδιο, κάθε μας χάρτη.

Ένα πλαίσιο γεννήθηκε στα χρώματα της γης μας. Ένα πλαίσιο σύμβολο της ΓΗΣ. Ένα πλαίσιο με μια διαφορετική γωνία, που εκεί στο "κομμάτι που λείπει" από μέσα ή "στο κομμάτι που περισσεύει" από έξω, χωράει να μπει κάθε σκέψη, κάθε έννοια, κάθε δράση, κάθε ανθρώπου, δηλαδή όπως το συμβολίζουμε στην εννοιακή μας σκέψη, κάθε ΜΥΘΟΥ, που σε σχέση με το σύνολο της γης, δηλαδή της ζωής, θα είναι πάντα ένα τμήμα της, μικρό αλλά ζωντανό, δραστήριο και φανερό, ορίζοντας και σχηματίζοντας την δική του... κοσμογωνιά.

Έτσι γεννήθηκε το λογότυπο μας: 

_______________________________________________________________________________

Στο να γίνει η εικόνα που περιγράψαμε πραγματική, πέρα από εννοιακή, πολύτιμη συνεργάτης μας στάθηκε η φίλη μας Κατερίνα Ahaka Χαλαμπαρδάκη και οι γραφιστικές της ικανότητες. Από εδώ θέλουμε να την ευχαριστούμε εγκάρδια , τόσο αυτήν όσο και το Τυπογραφείο Χαλαμπαρδάκη για την όλη βοήθεια και συνεχή στήριξη.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου