Ιστορικό οδοιπορικό στο σπήλαιο Νυμφολήπτου (Αρχέδημου) στην Βάρη [βίντεο]




Ιστορικό οδοιπορικό στο σπήλαιο
Νυμφολήπτου (Αρχέδημου) στην Βάρη,
σε συνεργασία με την
Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.).


Λίγα λόγια



Παρουσιάζουμε το τρίτο οδοιπορικό της σειράς "Γεωμυθικές Διαδρομές", σε ένα σπήλαιο του Υμηττού, διάσημο στον χώρο της Σπηλαιολογίας αλλά και της Αρχαιολογίας, αλλά όχι τόσο στο ευρύ κοινό, το σπήλαιο Νυμφολήπτου ή αλλιώς Αρχέδημου ή αλλιώς Νυμφών και Πανός. Το σπήλαιο ονομάζεται Νυμφολήπτου γιατί εγκαταστάθηκε σε αυτό, πριν από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ένας αυτόκλητα νυμφόληπτος, δηλαδή νεραϊδοπαρμένος, ο Αρχέδημος από τη Θήρα (Σαντορίνη).





Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για την θέση, την ιστορία και την πιθανή μυητική διαδικασία που λάμβανε χώρα εντός του σπηλαίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο μας η να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο: 



Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας εδώ ή αυτόματα κάνοντας κλικ στο βίντεο από κάτω:




Αφορμή

Αφορμή για την δημιουργία του βίντεο στάθηκε η πρωινή επίσκεψη σε αυτό, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, με μέλη της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού (Π.Ο.Υ.), η οποία πραγματοποιεί κάθε Κυριακή περιπάτους και όχι μόνο στον Υμηττό. Για περισσότερες λεπτομέρειες για την Π.Ο.Υ. μπείτε στην σελίδα της στο facebook πατώντας εδώ

Ευχαριστώ προσωπικά τον Μάνο Κιτσέλλη, τον Οδυσσέα Μουστάκα και όλα τα μέλη της Π.Ο.Υ. για την τιμή να με προσκαλέσουν να συνοδέψω την επίσκεψη τους στο σπήλαιο. 

Το βίντεο του οδοιπορικού τους το αφιερώνω. 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη - περιήγηση μας στο σπήλαιο:




















Σχόλια