Μονή Καισαριανής - Φραγκομονάστηρο - Τρύπια Εκκλησία Ανάληψης // Ιστορικός περίπατος στον Υμηττό παρέα με την Π.Ο.Υ. [βίντεο]




Λίγα λόγια για την δράση

Την Κυριακή 3.12.2017 πραγματοποιήσαμε έναν ιστορικό και αρχαιολογικό περίπατο στον Υμηττό, παρέα με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.), καθηγητές της Ζ' ΕΛΜΕ και εκπροσώπους της Let's do it Greece.






Στο πρώτο από τα τρία βίντεο της δράσης, ακούγονται οι εισαγωγικές ομιλίες και τo παιχνίδι γνωριμίας που παίχτηκε στο προαύλιο της Μονής Καισαριανής.







Κατόπιν κατευθυνθήκαμε μέσα από τον Ιστορικό Ελαιώνα της Μονής Καισαριανής στον λόφο των Ταξιαρχών.



Στο δεύτερο από τα τρία βίντεο της δράσης, γνωρίζουμε την ιστορία του Λόφου των Ταξιαρχών ή Ύψωμα του Κοιμητηρίου των Πατεράδων, όπου σώζονται τα ίχνη μιας παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, ενός μεσοβυζαντινού Ναού, το Φραγκομονάστηρο Καισαριανής ή Άγιος Μάρκος και το αναστηλωμένο εκκλησάκι των Ταξιαρχών.










Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε μέσα από τα πανέμορφα μονοπάτια του Υμηττού προς το παρεκκλήσι της Αναλήψεως.





Στην πορεία ενημερωθήκαμε και για την βιοποικιλότητα του Υμηττού από τον ερασιτέχνη φωτογράφο της βιοποικιλότητας του Υμηττού και όχι μόνο Σταύρο Αποστόλου, τον άνθρωπο πίσω από την σελίδα Natura Hellenica και βιοποικιλότητα του Υμηττού - biodiversity of hymettus.





Στο τρίτο και τελευταίο βίντεο της δράσης, γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες για την περιοχή όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι της Αναλήψεως, πάνω από την Μονή Καισαριανής, παρέα με αρκετές λεπτομέρειες για τον Ηριδανό της Καισαριανής και τον Ιλισσό ποταμό.




Για να ενημερώνεστε για τις περιηγήσεις μας στον Υμηττό μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα της Γεωμυθικής στο facebook καθώς επίσης και στην σελίδα της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού Π.Ο.Υ.

Όλες τις σχετικές δράσεις τις ανεβάζουμε στο κανάλι μας στο Youtube στην κατηγορία:





Σχόλια